Geschiedenis

Van eenmansbedrijf naar een allround hoveniersbedrijf

1977

Jaap Geleijns start Hoveniersbedrijf J. Geleijns.  Hij is een harde werker die veel kennis heeft van het hoveniersvak. Van begin af aan staat het bieden van kwaliteit centraal. Hoe moeilijk een klus ook is, Jaap weet een oplossing te vinden. Al gauw treden er een aantal medewerkers in dienst.

1999

De huidige eigenaar Henk Ploeg start, na het afronden van zijn opleiding,  met werken bij  Hoveniersbedrijf J. Geleijns. Met behulp van interne en externe opleidingen wordt de nodige extra vakkennis overgedragen.

2007

Hoveniersbedrijf J. Geleijns behaalt de Groenkeur certificering. Dit betekent dat onder meer beplantings- en onderhoudsplannen, divers papierwerk, veiligheidsmaatregelen en milieuaspecten voldoen aan de hoogste eisen.

2008

Hoveniersbedrijf J. Geleijns sluit zich aan bij ‘Exclusief Geselecteerd’ van de Tuinen van Appeltern. Hoveniers die werken met dit tuinen inspiratiepark werken met creativiteit, kennis, vakmanschap, betrouwbaarheid en passie.

2008

In datzelfde jaar wordt Henk Ploeg compagnon. Hij is de beoogde opvolger van Jaap Geleijns.

2012

Henk Ploeg neemt samen met zijn vrouw Jenny na het te vroege overlijden van Jaap Geleijns het bedrijf over. De bedrijfsnaam Hoveniersbedrijf J. Geleijns verandert in Geleijns Hoveniers.

2015

Geleijns Hoveniers is officieel Erfgoedhovenier. Dit betekent dat het bedrijf een flinke lading vakkennis in huis heeft en deze behoudt voor de toekomst. De kennis wordt overgedragen op de nieuwe generatie hoveniers.