Boomverzorging

Wij hebben de specialisten en machines in huis om de klus te klaren

Boomverzorging is van belang voor de gezondheid van de boom. Het doel is om de boom zo oud mogelijk te laten worden zonder dat deze hinder of gevaar oplevert voor zijn omgeving.

Wat houdt boomverzorging in?

Snoeiwerkzaamheden is één van de hoofdtaken binnen boomverzorging. Van jeugd snoei bij jonge bomen tot uitdunnen van de kroon bij volwassen bomen. Uitdunsnoei houdt de boom in balans, de groei en wortelontwikkeling worden hierdoor gewaarborgd. Ook wordt er gekeken naar de groeiomstandigheden. Heeft de boom voldoende ruimte en voeding om zich goed te kunnen ontwikkelen?

Natuurlijk kan het ook gewoon om hele praktische zaken zijn. Geeft een boom teveel schaduw in uw tuin? Heeft u of hebben uw buren last van overhangende takken en vallende bladeren? Dan kan een flinke snoeibeurt veel problemen oplossen of nog beter voorkomen.

Bomen Kappen

Voor bomen die worden geveld door een ziekte of te groot zijn geworden voor de tuin is het soms noodzakelijk om de boom te kappen. Een tijdrovende en lastige klus, vooral als het om grote en hoge bomen gaat. Geleijns hoveniers voert deze werkzaamheden op een vakkundige manier uit, waarbij kwaliteit en veiligheid voorop staan. Zo kunnen wij nagenoeg iedere boom verwijderen. Wordt er gekozen voor het omzagen van de boom, het wegtakelen, het uitkleden met behulp van een hoogwerker of door klimtechnieken? Geleijns hoveniers heeft voor iedere boom een pasklare oplossing!

Stobben frezen

Met behulp van een stobbenfrees zorgen wij er voor dat de stronk en wortels tot ca. 40cm diep worden weg gefreesd. Zo kunt u al uw plannen uitvoeren zonder enige belemmering van boomwortels en stroken.

Aanplant van nieuwe bomen

Bij de aanplant van nieuwe bomen is vooral de keuze voor de juiste soort van essentieel belang. Hierin adviseren wij u graag. We kijken dan o.a. naar de groeiomstandigheden. Hoe is de bodemgesteldheid. Staat de boom beschut in het stedelijk gebied op vol in de wind in het open landschap. Hoe groot mag de boom uiteindelijk worden en welke sierwaarde zijn van belang?Allemaal belangrijke zaken die mede bepalen of een boom veel of weinig onderhoud nodig heeft in de toekomst.

Kortom Geleijns Hoveniers weet alles van boomverzorging; het uitdunnen van een kroon, het verwijderden van dood hout of het snoeien van bomen die flink groeien. Van aanplant tot volwassenheid en tot rooien –het verwijderen- van bomen, wij kunnen het allemaal.

Goed om te weten

Bomen kunnen het best in het najaar verzorgd worden.

Belangrijke info

Wilt u een boom laten kappen? Dan is meestal een vergunning noodzakelijk. Dit verschilt per gemeente. U vraagt de vergunning aan bij uw gemeente. Het verstrekken kost ongeveer vier tot zes weken.

Onze aanpak

Bij jonge bomen is begeleidingssnoei belangrijk om het mooiste resultaat te krijgen. Op deze manier ontwikkelt de kroon zich optimaal.